30 Mayıs 2017 Salı

Göz altı Kapatıcısı



Koyu halkalar, koyu göz altları. Kimi zaman uykusuzluktan, kimi zaman ise genetik olan bir sorundur. Ne kadar güzel makyaj yaparsanız yapın, eğer göz altlarınız iyi kapanmamış ve nötrlenmemişse, o makyaj kendini göstermediği gibi sizi daha yaşlı ve yorgun gösterir. 
Bunun için her markanın en az bir kaç tane göz altı makyaj ürünü bulunur. 

Burada en dikkat edilmesi gereken nokta. Kapatıcı ile düzeltici yani corrector denilen iki ürünün birbirine karıştırılmaması. Eğer göz altlarınızda morluk ve koyu halkalar varsa. Direk bir kapatıcı ile kapatırsanız, göz altlarınız grileşir ve o renk sizi yorgun gösterir. Eğer önce corrector kullanır sonra da aydınlık veren bir kapatıcı ile üzerinden geçersek, sonuç kusursuz olur.



Şimdi diyeceksiniz ki kat kat ürün mü sürücez? Evet kat kat ürün uygulamak her zaman doğallıktan uzaklaştırır. Minimum ürünle maksimum sonuç elde etmek en güzeli. Bu yüzden correctorı da doğru uygulamak çok önemli. Eğer bir fırça kullanırsanız, az ürünle ince, güzel bir bitiş elde edersiniz.

Bu konuda kullanıp, beğendiğim iki üründen bahsetmek istiyorum size. Bir tanesi Nyx in Dark Circle Concealer ı bu tam da bahsettiğim aydınlatıcı öncesi koyu göz altı görüntüsünü nötrlemek için kullandığım bir corrector. Bendeki rengi 03 Medium Moyen seride 4 ton var. Cilt renginize göre kendinize uygun olanı kullanabilirsiniz. Yapısı oldukça yumuşak ve ambalajı pratik kullanışlı.
Fiyatı 29,95

Bir diğer ürün ise bir fırça. Bu tarz kapatıcıları uygulamak için parmaklarınızı kullanabilirsiniz tabi ama eğer fırça kullanırsanız sonuç daha kusursuz olur. Bununla kullandığım fırça ise Nascita'nın Professional Serisinden tombul bir far karıştırma fırçası. Fırçanın kılları sık ve yumuşak. Az ürün alıp, hassas bir uygulamaya izin veriyor. Yıkadıkça kılları bozulmayan, uygun fiyatlı, çok yönlü bir fırçam olsun istiyorsanız. Nascita'nın fırçalarına bakın derim.






7 yorum:

  1. Benim göz altımda morluk yok aslında direkt aydınlık veren bir kapatıcı sürsem olur di mi

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle çok şanslısın 🤗 Tabiki öyle yapabilirsin hatta bu serinin en açık rengine bakmamı öneririm 💫

    YanıtlaSil
  3. Ben de nascitanın fırçalarına bayılıyorum özellikle far fırçası çok işimi görüyor :)) Blogunuzu takibe aldım iyi günler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben de sizi takibe aldım. Sevgiler...

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma