19 Haziran 2017 Pazartesi

Güneş Koruma Faktörlü Nemlendirici

Cildi nemlendirmek, cilt yapınız ne olursa olsun yaşlanma karşıtı olarak yapmanız gereken ilk adım. Temiz ve neme doymuş bir cilt ile ilk kırışıklıkları geciktirebilirsiniz. Temizlik, nemlendirme ve güneşten korumak cildinize yapacağınız en büyük iyilik.
Güneşten korumak için illa güneşin olması gerekmiyor. Gün ışığı da artık delinen ozon tabakası karşısında güneşlenmek sayılıyor. Bu yüzden yaz, kış mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kremler kullanmak gerekiyor. Bu lüks değil, bir ihtiyaç bunu unutmayın lütfen.

Gelelim bu kremlerin üzerinde yazan UVA, UVB, SPF, PA terimlerine.

UVA dünyaya gelen güneş ışınlarının %95 ini kapsayan, gözle görülmeyen Ultraviyole A denilen, cildin alt katmanlarına kadar ulaşan, camdan geçen, cildin kolojen yapısını bozup, elastikiyet kaybına ve kırışıklıklara neden olan ışındır.

UVB ise camdan geçmez cildin güneş yanığı, cilt kanseri olmasına neden olan ilk katmanlarına nüfuz eden bir ışındır.

SPF nin faktörü UVB ışınlarından korunmanın derecesini belirler

PA değerinin yanındaki + larda arttıkça UVA ışınlarından korunmanın saat olarak uzunluğunu belirler.

Ne yazık ki her güneş koruyucu PA değeri içermediği için esas koruması gereken UVA ışınlarına karşı koruma sağlamıyor. Bu nedenle alacağınız ürünlerin arkasını, içeriğini incelemeden almayın.

Gelelim benim kullanıp, memnun kaldığım iki tane güneş korumalı nemlendiriciye.


Biri Nivea Koruyucu Anti ageing içerikli 50+ suya dayanıklı nemlendirici etkili güneş kremi. Diğeri ise Yves Rocher in 50 koruma faktörlü UVA içerikli anti ageingli güneş kremi
Şimdi gelelim arasındaki farklara.

İkiside nem vermesi, makyaj altına uygulanabilirliği, yağlı his bırakmaması, inceliği konusunda ortak özelliklerde fakat güneş koruma şekilleri farklı.

Nivea hem UVA hem de UVB ışınlarından koruduğu için Yves Rocher den bir adım önde kalıyor çünkü Yves Rocher de UVB koruması olmadığı için güneşten kızarıp, güneş yanığı olabiliyorsunuz. Sonra ben güneş kremi sürmüştüm hem de 50 faktördü bu işe yaramadı demeyin :) Çünkü içinde UVB yok. Ben ikisinden de memnunum ama Nivea yaz ayları için daha idealken, Yves Rocherin ki kış aylarına daha uygun. Yani güneşlenmeye uygun bir ürün değil. Bir de Nivea ile arasında yarı yarıya fiyat farkı var.







6 yorum:

  1. yves rocher güneş kremini ilk kez gördüm :)

    YanıtlaSil
  2. Nivea'nın güneş kremleri gayet başarılı.Yüz kremini denememiştim ama mutlaka bakacağım.

    YanıtlaSil
  3. Çok faydali bir yaz olmuş :D

    YanıtlaSil
  4. Aslında Yves Rocher'ın güneş kremini merak ediyordum ama bu yazıdan sonra sanırım almayacağım.Bilgilendirdiğin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Yves Rocher i birisinden de duymuştum. Hem uva hem uvb olsa daha iyi

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma