7 Ocak 2021 Perşembe

Mi Robot Vacuum Mop Deneyimi

 


Şimdi anlatacaklarımı çok iyi dinleyin çünkü bu deneyimi yaşamamış olanlar yazımın sonunda ikna olmuş olacak. O kadar iddialı yazıyorum :) 

Mi Robot Vacuum Mop ile tanışmam pandemi dönemiyle başladı. Hepimiz evdeyiz. Dolayısı ile ev daha çok ve çabuk kirleniyor. İnsan kendini sürekli yemek yapıp, silip, süpürmek için dünyaya gelmiş gibi hissediyor. İşte kendisi daha eve ilk geldiği gün bu hislerinizi tamamen değiştiriyor ve vazgeçilmeziniz oluyor. Öncelikle muhteşem bir paketlemesi ve her parçasının çok özenli bir montajı var. Parçalar öyle kolay çıkarılıp, takılıyor ki her şey sizin rahatlığınız için tasarlanmış. 

Kullanmadan önce herkesin olduğu gibi aklımda bazı sorular vardı. Yani tamam robot ama kendi süpürdüğüm kadar temiz süpürür mü? İşte her köşeye girer mi? Çekim gücü yeter mi? gibi gibi çoğalan sorular. Size şöyle söyleyeyim. Yeni süpürülmüş evde ilk çalıştırdığınızda haznesinden çıkan toza inanamayacaksınız. Resmen her yer pislik içindeymiş dedirtiyor. Zaten bunu görünce kendisi bir numaraya yerleşiyor. Toz haznesini ilk kullanımlarda sık sık boşaltmanız gerekiyor çünkü evin tozu bitmiyor resmen. İlk bir iki haftadan sonra düzene giriyor. Peki bunu nasıl yapıyor? 1. çekim gücü en düşük ayarda bile kuvvetli. 2. ise zemine tamamen yapıştığı ve yanında bulunan ismi yan fırça olan fırçası sayesinde resmen evi cm cm fırçalıyor. Dolayısı ile sizin normal süpürge ile alamadığınız duvar diplerini koltuk yatak altlarını kalorifer diplerini de süpürdüğü için o evde uçuşan pamukcuklardan eser bırakmıyor. 


İster kuru ister ıslak kuru çalıştırabiliyorsunuz. Ayrı bir aparatı var bezi ve su tankı ile evi aynı anda süpürüp, siliyor. Bu sayede de vileda ve benzeri ile yapamayacağınız silme işlemi gerçekleşiyor. 

Cihazı telefonunuza bir aplikasyon yardımı ile kurup, o aplikasyon üzerinden yönetiyorsunuz. Evinizin haritasını çıkartıyor ve bu sayede evde yokken uzaktan çalıştırabiliyorsunuz ya da cihaz kurduğunuz saatte otomatik çalışmaya başlıyor. Şarjı bitmeye yakın şarj konsoluna gidip şarjını tazeliyor ve süpürme işlemi yarıda kaldıysa şarjı %80' e gelince otomatik olarak çalışmaya başlıyor ve eksik kalan yerleri süpürüp ondan sonra tekrar şarjına gidiyor. Ben içi rahat etmedi diyorum :) 




Aplikasyon sayesinde size çalışması bitince mesaj atıyor. Eğer bir yere takıldıysa, toz haznesi dolduysa, su tankında suyu bittiyse ve hatta bezi kirlendiyse yine size mesaj atıp haber veriyor. Fırçası ve filtresinin de değişim süresini bu aplikasyon yardımıyla takip edebiliyorsunuz size hangi aralıklarla değiştirmeniz gerektiğini haber veriyor. 

Bu cihazı kullanırken evi biraz ona göre ayarlamanız gerekiyor. Yerde ne kadar az kablo eşya, engel bırakırsanız o da çok daha fazla yeri temizleyebiliyor. 

Kısacası ben artık onsuz bir hayat düşünemiyorum. Mutfaktaki işiniz bittiğinde biri sizin arkanızdan süpürmeye ve silmeye başlıyor. Ne kadar muhteşem değil mi? :)


6 yorum:

  1. Bencede harika..Kullanıyorum çok memnunum...

    YanıtlaSil
  2. Son zamanlarda almayı düşündüğüm muhteşem süpürge... Aldığımda önerilerinizi mutlaka dikkatle uygulayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmaya başladığınızdaki deneyimlerinizi merak ediyorum :)

      Sil
  3. çok istiyorum ama evde yerde çok kablo vs var çok eşya var o yüzden alamıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan onları seve seve düzenliyorsun yeter ki o çalışsın. Senin işini inanılmaz kolaylaştırır bu canım :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma