6 Ocak 2018 Cumartesi

Doğal Peeling Yapımı


Peeling; yani cildi ölü hücrelerden, siyah noktalardan arındırmak için derinlemesine yapılan bir temizlik işlemidir. Gerekli midir? Evet gereklidir. Makyaj artıkları, hava kirliliği günlük yapılan temizlik ile tamamen temizlenmez ve kalıntı bırakır. Bu da zamanla sağlıksız bir görüntüye sebep olacaktır ve kullandığınız yaşlanma karşıtı ya da nem kremlerini derinlere işlemesine engel olacaktır.

Yves Rocherin %100 Doğal içerikli Peelingi son zamanlarda kullandığım bir ürün olduğu için. Nasıl kullandığımdan ve memnun olup, olmadığımdan bahsedeceğim.

Bu toz formda 35gr lık ambalajında 7 doğal içerikten oluşan bir peeling. Konsantre bir ürün gibi düşünün. İçerisinde Yeşil Kil, Papatya, Kayısı, Baikal Tozu (Cildin yağ dengesini sağlayan bir toz), Esmer Şeker, Sünger Taşı ve Selüloz.


Dediğim gibi bu konsantre bir ürün. Tek başına kullanamıyorsunuz. Jel bir temizleyicinin içerisine bir miktar döküp, karıştırdığınızda oluşan karışım size peeling imkanı sağlıyor. 
İstediğiniz ve güvendiğiniz bir jel temizleyici olabilir bu. Ben Neutrogena'nın Hydro Boost serisinin Hyaluronik asit içeren, cildi kurutmayan, nem veren jel temizleyicisinin bu toz peeling ile çok güzel bir ikili olduklarını düşünüyorum. 

Peki niye bu kadar uğraşıyoruz. Piyasada bir çok hazır peeling ürünü var. Onu alıp, kullanırım diye düşünebilirsiniz. Tabi ki o da mümkün ama bunun şöyle bir artısı var. Hazır peelingler ya çok iri taneli ya da zayıf gelebiliyor. Ya da ben o gün çok derin bir temizlik isterken, bir diğer gün daha ince bir ürüne ihtiyaç duyabiliyorum. Bu nedenle bu toz peelingin miktarını kendiniz ayarladığınız için, İsterseniz daha iri taneli, isterseniz de çok az miktar kullanarak sadece hafif bir temizlik sağlayabilirsiniz. Sonucunda pamuk gibi, tahriş olmadan temizlenmiş bir cilt elde ediyorsunuz. 
Haftada 1 ya da 2 kez tekrarlayarak, bakım rutininize gönül rahatlığıyla ekleyebileceğiniz bir ürün.




4 yorum:

  1. Hiç denememistim farklı bir yontemmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir bilgi oldu.En kısa zamanda deneyeceğim canım:)

    YanıtlaSil
  3. enteresan bir bilgi olmuş ben hazır olanlarından kullanıyorum :D ama pek cildim sevmiyor

    YanıtlaSil
  4. Bunu ilk kez görüyorum.Aklımda olsun canım...

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma